Om Mekana Maskin

Mer än bara maskiner!

Mekana Maskin AB är en av Sveriges ledande leverantörer av effektiva produktionsanläggningar. Genom en kombination av god kunskap om effektivitet, produktionsteknik och flöden tar vi fram lönsamma lösningar

Mekana Maskin AB är en av Sveriges ledande leverantörer av kvalificerade och effektiva produktionsmaskiner och anläggningar. Vi har verkat på marknaden sedan 1960-talet och har under åren samlat på oss en djup och bred kunskap om våra kunders behov och krav på sina produktionsutrustningar/maskiner.

Mekana Maskin AB arbetar rikstäckande med försäljning, service och andra tjänster inom produktområdena skärande bearbetning, plåtbearbetning samt lagring och hantering, detta har vi gjort sedan 1960-talet. Huvudkontor och utställningshall finns i Örebro samt säljare och tekniker på ett flertal andra orter i Sverige.

Rådgivning
Historia
Jobba hos oss
Policys
Rådgivning

Genom vår långa erfarenhet har vi också fått stor förståelse för såväl andrahandsmarknad som investeringar i sin maskinpark.

Vid investeringar kan vi hjälp er värdera, avyttra och finna finansieringslösningar för nya maskiner. Våra konsulter har mångårig erfarenhet och goda kontakter inom industrin.

 

Tillsammans kan vi göra era investeringar lönsamma och effektiva med minimalt produktionsbortfall.

Historia

Mekana Maskin AB har sina rötter i Gustafsson o Görtz AB ett gammalt industrihandelföretag i Örebro som sedan 1960-talet började sälja verkstadsmaskiner över hela Sverige.

Under 1970-talet köpte Tibnor AB upp Gustafsson o Görtz men verksamheten fortsatte som tidigare med bla. maskinförsäljning. Nu i början av 1980-talet kom revolutionen i och med introduktionen av CNC-maskiner. 

 

Maskinavdelningen bolagiserades 1990 och fick namnet Tibnor Maskin AB.

 

När Tibnor beslutade sig för att helt ägna sig åt stålhandel avyttrades Industrivaruhusgruppen och Ahlsell AB köpte bolagen 2001 och namnet ändrades till Ahlsell Maskin AB. Ahlsell Maskin är helägt av Ahlsell AB.

 

Ahllsell Maskin AB förvärvades i slutet av 2018 av  Mekana AB  som nu driver två dotterbolag, Bromi Gruppen AB och Mekana Maskin AB (f.d. Ahlsell Maskin AB). Totalt finns drygt 40 anställda och omsätter ca 180 Mkr.

Företaget har under hela sin historia sålt verktygsmaskiner till den mest avancerade verkstadsindustrin.
Den gedigna erfarenhet bolaget genom årtionden har samlat på sig från verkstadsindustrin har resulterat i en fundamental förståelse för kundernas behov beträffande service, utbildning och reservdelsförsörjning.

En professionell serviceorganisation med fast anställd personal tillsammans med duktiga produktionstekniker och försäljningsingenjörer med dokumenterad skärteknisk erfarenhet garanterar en hög kvalitet på bolagets erbjudanden. På detta vis bidrar Mekana Maskin AB i stor utsträckning till att höja produktiviteten hos sina kunder. 

 

Jobba hos oss!

Mekana Maskin AB är alltid i behov av hängivna och kunniga etablerade säljare och tekniker.

Vi kan också ta in nyutbildade medarbetare i organisationen. Behoven varierar över tiden men om du är intresserad så besök oss gärna i Örebro eller sänd in en intresseanmälan till Johan Martinez.

Våra policys

Mekana Maskin AB värnar om din personliga integritet.

Nedan finner du vår dataskyddspolicy samt hur vi använder oss av cookies på sidan.

Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss på info@mekanamaskin.se

 

Vår dataskyddspolicy

Vår policy för cookies