Bejö AB köper ytterligare en Biglia svarv

Bejö AB köper ytterligare en Biglia svarv

BIGLIA B 438 YS

Bejö AB är familjeföretaget med stor kunskap inom skärande bearbetning. Vår styrka är produktionseffektiva helhetslösningar med högsta leveranssäkerhet. Med toppmodern maskinpark kan vi tillgodose dina behov inom CNC-svarvning, längdsvarvning, automatsvarvning och fräsning. Allt är möjligt – hör av dig till oss med ditt legobehov.
Från starten 1972 har familjeföretaget Bejö AB växt till att bli en liten men betydande aktör, inte minst inom bilindustrin där rätt kontakter och efterfrågan i rätt tid skapade möjligheter. Bengt Jönsson startade företaget som idag drivs vidare av sönerna Mikael och Thomas.
Deras senaste investering av svarv är modellen B 438 Y2 från Italiens största svarvtillverkare Biglia. Maskinen är en kompakt och kraftfull snedbäddssvarv för bearbetning i stång upp till 38 mm.  Den är utrustad med två revolvrar med drivna verktyg, dubbla C- och Y-axlar. Motorspindlar med effekter på 11 kW och med max. varvtal 7000 v/min. Revolvrarnas kraftiga konstruktion medger tuff bearbetning även på de drivna verktygen. Sedan tidigare finns ett flertal svarvar från Biglia i produktionen.
 

Alla poster

21/10